Na hlavný obsah

Drágul az étkezés az érsekújvári és vágsellyei óvodákban és iskolákban

Az energiaválságnak és az inflációknak köszönhetően kell többet fizetni a szülőknek.

Drágul az étkezés az érsekújvári és vágsellyei óvodákban és iskolákban
Foto: TASR/František Iván

Az energia- és az élelmiszerárak növekedése, illetve a családoknak nyújtott állami támogatás miatt a szülők idén már többet fizetnek gyermekeik óvodai és iskolai ellátásáért. A hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek szülei azonban továbbra is kedvezményezettek lesznek. 2023. január 1-jétől az önkormányzati óvodákat látogató szülők havonta 18 euró gondozási díjat fizetnek, eddig 14 eurót kértek tőlük.

Az autizmussal élő, vagy kommunikációs gondokkal, illetve más mentális problémákkal küzdő óvodáskorú gyerekek szülei havonta 19 euró gondozási díjat fizetnek. Azoknak az óvodásoknak a szülei, akiknek a gyermekük még nem az óvoda utolsó évfolyamát látogatja, a tízóraiért az eddigi 36 helyett 50 centet, ebédért az eddigi 85 cent helyett 1,20 eurót, az uzsonnáért az eddigi 24 cent helyett 40 centet fizetnek.

Vágsellyén az óvodás gyerekek szüleitől ebédenként szintén 1,20 eurót kérnek, de a kisiskolások szülei valamivel többet 1,70 eurót fizetnek ebédenként, a felső tagozatosok szülei 1,90 eurót. Emellett a szülőktől további 15 cent rezsiköltséget is kérnek az ellátásért, hogy fedezzék a energiaárak és az élelmiszerárak emelkedése következtében növekvő kiadásokat az önkormányzati iskolákban.

(ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban