Na hlavný obsah

Felgyorsítanák az idősek oltását a kínai hatóságok

Egy munkacsoportot hoznak létre a kínai hatóságok annak érdekében, hogy felgyorsítsák a hatvan év feletti idős emberek oltását a koronavírus-betegség ellen.

Felgyorsítanák az idősek oltását a kínai hatóságok
Foto: (AP Photo)

Kína felgyorsítaná a hatvan év feletti idős emberek oltását a koronavírus-betegség ellen – közölte kedden a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság. E cél elérése érdekében egy munkacsoportot hoznak létre a kínai hatóságok, amely rendkívüli intézkedéseket hajt majd végre. Kínában a 80 év feletti lakosság csupán 65,8 százaléka van teljesen beoltva a koronavírus ellen. A kormány azonban még mindig nem hagyta jóvá a covid elleni mRNS vakcinákkal történő oltást.

Az alacsony szintű átoltottságot, különösen az idősek körében, régóta tartják az egyik oknak, amiért a pekingi kommunista kormány továbbra is tartja magát zéró-Covid politikájához. A lakosság azonban kezd elégedetlen lenni a kormányzati intézkedésekkel. Sokan panaszkodnak arra, hogy a hatóságok hónapok óta nem engedik ki őket otthonukból, és nem jutnak megfelelő élelmiszerhez, gyógyszerhez. Emiatt több kínai nagyvárosban is tüntetések zajlottak a hétvégén.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban