Na hlavný obsah

Prágába látogatott az államfő

Zuzana Čaputová, a szlovák államfői tisztséghez kötődő hagyományhoz híven, a Bársonyos forradalom évfordulója előtt napon látogat a cseh fővárosba.

Prágába látogatott az államfő
Miloš Zeman (b) cseh államfő fogadja Zuzana Čaputovát (j), Szlovákia köztársaság elnökét a Bársonyos forradalom 33. évfordulója előtti napon, Prágában, 2022. november 16-án. Foto: Zuzana Čaputová/Facebook

Miloš Zeman cseh köztársasági elnök szerdán a prágai várban fogadta Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnököt. Čaputová a bársonyos forradalom évfordulójának megünneplésére érkezett Prágába. Délután a Károly Egyetem Társadalomtudományi Karának hallgatóival találkozik.

A gyűlöletretorikáról és az intolerancia megnyilvánulásairól fognak beszélni, amelyek a demokrácia szétesésével fenyegetnek a dezinformáció idején. Este Čaputová a november 17-i emlékműnél a Národní třídán csokor elhelyezésével és egy gyertya meggyújtásával tiszteleg november 17-e emléke előtt. A szlovák államelnök hagyományosan a bársonyos forradalom évfordulója előtti napon látogat Prágába.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban