Na hlavný obsah

A választások idején a maszk és a reszpirátor használata nem lesz kötelező

A hivatal azt javasolja, hogy a zsúfolt helyeken – tömegrendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóközpontokban – viseljünk maszkot.

A választások idején a maszk és a reszpirátor használata nem lesz kötelező
Foto: Getty Images

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) tájékoztatása szerint a választások idején a maszk és a reszpirátor használata nem lesz kötelező, a járványügyi intézkedések csupán ajánlás jellegűek. A hivatal azt javasolja, hogy a zsúfolt helyeken – tömegrendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóközpontokban – viseljünk maszkot. Az ajánlás szerint tartsunk távolságot az idegenektől, és amint hazaértünk, alaposan mossunk kezet.

„A kézfertőtlenítő adagolók továbbra is sok nyilvános helyen elérhetők, de érdemes sajátot is magunkkal vinni olyan esetekre, ha a nyilvános adagolók nem állnak rendelkezésre, vagy a fertőtlenítő éppen elfogyott“ – mondta Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Zuzana Krištúfková epidemiológus úgy fogalmazotta: a maszkviselés nemcsak a koronavírus, hanem az influenza vagy más légúti betegség terjedését is megelőzheti.

(pluska.sk, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban