Na hlavný obsah

Folytatódnak a harcok Donyeck megye elfoglalásáért

Szeverodonyeck eleste óta bár lassú, de folyamatos az orosz előrenyomulás Luhansz megyében, de harcok egyre inkább már Donyeck megye elfoglalásáért folynak.

Az ukránok Szeverodonyeck eleste után rövid időre Liszicsanszk alatt próbálták konszolidálni a helyzetet, de vagy Szeverodonyeck védelme során merültek ki túlzottan az ukrán erők, vagy az oroszok voltak képesek olyan lendületet nyerni, ami nem engedte, hogy az urán védelem kellőképen megszilárduljon.

Akárhogy is van, Liszicsanszk alól gyors ütemben vonulnak vissza az ukrán erők. A harcok a napokban Siversk település körül készülnek koncentrálódni. Az ukrán erők feltartóztatóharcaink leginkább a Sloviansk – Kramatorszk vonal védelmének kiépítésének próbálhatnak időt nyerni. Ukrán oldalról a közeljövő harcainak végső célja talán, Sloviansk – Kramatorszk – Konsztantyinovka védvonalba való visszavonulás lehet.

Ukrajna jelenleg Donyeck megye 45 százalékát tartja ellenőrzése alatt, de az északabbi Luhanszk megye majdnem teljes elfoglalása után most ez a régió lesz az oroszok következő célpontja. Szlovjasznk és Kramatorszk városát már hevesen bombázzák az oroszok.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban