Na hlavný obsah

Megfenyegették az oroszok a nyugati országokat

Maria Zakarova szóvivő azt közölte, hogy a Nyugat próbára teszi az oroszok türelmét azzal, hogy Oroszország területére nyúló támadásra biztatja az ukrajnai vezetést.

Megfenyegették az oroszok a nyugati országokat
Maria Zakharova Foto: TASR/AP/Alexander Zemlianichenko

Maria Zakarova, az orosz külügyminisztérium szóvivője egy sajtótájékoztatón újabb figyelmeztetést intézett a nyugati országoknak – kiemelve az Egyesült Királyságot -, hogy ne bátorítsák Ukrajnát arra, hogy oroszországi területeken fekvő célpontokat támadjon – írja a The Guardian. Az orosz propaganda álláspontja továbbra is az, hogy Volodimir Zelenszkij a nyugat bábja, és a Nyugat viselkedése próbára teszi Oroszország türelmét. Zakarova azt is mondta, hogy azok a nyugati tanácsadók sem lesznek biztonságban a jövőben, akik Ukrajnába látogatnak.

„Egy ilyen Oroszország irányába mutató agresszió nem maradhat megválaszolatlanul. Szeretnénk, ha Kijev és a nyugati országok komolyan vennék az Oroszországi Védelmi Minisztréium figyelmezetetését, miszerint azok az ukrán támadások, melyek oroszországi épületek ellen történnek, kemény következményekkel fognak járni“

– mondta a szóvivő.

(MTI)

Legfrissebb híreink a Külföld rovatban