Na hlavný obsah

Van-e helye a szexualitással kapcsolatos témáknak az iskolákban?

A közelmúltban a Tepláreň ellen elkövetett merénylet két éves évfordulója miatt tervezett szimpátiamegmozdulás kavart szivárványos hullámokat a közbeszédben.

Van-e helye a szexualitással kapcsolatos témáknak az iskolákban?
A két éve a Tepláreňben történt esetről való megemlékezést Trencsén városa rendezte meg. Foto: SITA/Tomáš Somr

Két évvel ezután, hogy egy pozsonyi melegbár előtt brutálisan kivégeztek két fiatalt, egy trencséni iskolában úgy akartak megemlékezni a Tepláreňben történt esetről, hogy színes napot rendeznek, amikor is a tanulók színes ruhában érkeztek volna a gimnáziumba.

A szivárványos megemlékezés azonban kiverte a biztosítékot Milan Mazurek (Republika) európai parlamenti képviselőnél, aki a közösségi hálón olyan ellenkampányba kezdett, hogy a középiskola vezetése végül lemondta a rendezvényt, amelyet végül a város vezetése valósított meg.

Tomáš Drucker (Hlas) oktatásügyi miniszter a parlament elé terjesztett egy javaslatot, mely szerint minden tevékenységet vagy előadást, amely a tanterven kívüli, a szülőknek kell jóváhagyni.

Mekkora az iskola felelőssége abban, hogy nyitott, toleráns, elfogadó, a gyűlölködést és az erőszakot elutasító emberek váljanak a mai tizenévesekből? Erről is kérdezte Andruskó Imrét, a komáromi Selye János Gimnázium igazgatóját Juhász László a keddi Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban