Na hlavný obsah

Dolinkovát nem sajnálják a kormányban, de omladozik az SNS is

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel.

Az ellenzék nem siratja, és a kormánypártok többsége sem marasztalja – lemondott az egészségügyi miniszter, Zuzana Dolinková. Eddig Hlas-SNS harcról beszéltünk, most már az nemzeti párton belüli szakadásról szólnak a hírek. A kormányfő újságírót perel annak róla szóló könyve miatt.

Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter bejelentette, hogy távozik az egészségügyi minisztérium éléről. A miniszter úgy nyilatkozott, hogy a konszolidációs csomag jelenlegi összeállításával egészségügyi miniszterként nem tudja garantálni, hogy az egészségügyünk a kormány programnyilatkozatában meghatározott irányba haladjon.

Konfliktus alakult ki Andrej Danko és Rudolf Huliak között. Ez a nézeteltérés már odáig fajult, hogy a Szlovák Nemzeti Párt elnöke kijelentette, pártja frakciójának tagja soha többé nem ülhet mellé egy asztalhoz.

A kormányfő beperelte az Aktuality hírportál főszerkesztőjét, Peter Bárdyt a Fico – A hatalom megszállottja című könyve miatt. A miniszterelnök Bárdytól, illetve a könyv kiadójától, a Ringiertől bocsánatkérést, valamint az Aktuality főszerkesztőjétől 100 ezer euró kártérítést követel nem vagyoni kár megtérítésére.

Közéleti-politikai összefoglaló Szilvássy József újságíróval a Pátria Rádióban. A műsort Kálmán Norbert vezette.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban