Na hlavný obsah

Az államfő bírálta a kormányt

Peter Pellegrini köztársasági elnök a TA3 vasárnapi vitaműsorában óvatosan bírálta a kormány konszolidációs intézkedéseit, és elégedetlenségét fejezte ki Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter távozásával kapcsolatban is.

Foto: TASR/Jakub Kotian

Az államfő szerint a konszolidáció nem ad egyértelmű jelzést a kormány prioritásairól, a koalíción belüli, az SNS és a Hlas közötti vitákat pedig Robert Fico kormányfő tevékenysége következményeinek nevezte.

Peter Pellegrini kifogásolta, hogy a kormány nem szentel kellő figyelmet a leomló hidaknak vagy az oktatásügynek, hanem ehellyett olyan dolgokkal foglalkozik, mint Peter Kotlár kormánybiztos jelentése.

Ez a kormány azt ígérte, hogy az emberek jobban fognak élni, de ha Kotlár jelentésével fogunk foglalkozni, amely alapján a világon egyedüliként eltávolodunk az Egészségügyi Világszervezettől, amit még Kim Dzsongun sem engedett meg magának, akkor az nem lesz jó irány – mondta Pellegrini.

Kotlárt előző nap védelmébe vette Robert Fico. A kormányfő kétségbe vonta a Covid elleni oltás értelmét, és leszögezte hogy az álhíreket terjesztő SNS-es képviselő élvezi a bizalmát, ami a WHO pandémiaellenes törekvéseinek elutasítását illeti.

(Dennik N)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban