Na hlavný obsah

Az idei volt hátralévő életünk leghűvösebb nyara

Klímakutató szakemberek közös nyilatkozatban hívják fel a figyelmet az éghajlatváltozás negatív hatásaira.

Foto: DALL.E

„A Föld lázas”, ezért segítségre van szüksége, mégpedig azonnal. Jólét helyett jóllétre kellene törekednünk, ha nem akarjuk tönkretenni a bolygót. Az éghajlatváltozás negatív hatásai már most érzékelhetők, és csak súlyosbodni fognak. Mindenkinek van felelőssége, de legtöbbet a legtehetősebbek tehetik.Természeti stabilitás nélkül egyszerűen nincs jövőnk. 

Klímakutató szakemberek tíz pontban foglalták össze javaslataikat az éghajlatváltozás katasztrofális hatásainak megfékezésére (Aklimatudomany10uzenete.hu).

A tizenegy elismert kutató a közös nyilatkozatát nemcsak a döntéshozóknak címezte, bár talán nekik elsősorban, hanem mindenkihez szól. Az aláírók között van földrajztudós, klímakutató meteorológus, közgazdász, jogász, biológus, fizikus, akik várják a további csatlakozókat. 

Az útmutató összeállítóinak egyikét, egyben fő szorgalmazóját, Ürge-Vorsatz Diána klímakutatót, a CEU professzorát, az ENSZ Nobel-békedíjjal elismert Éghajlat-változási Kormányközi Testületének alelnökét Rácz Vince kérdezte.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Nappali rovatban