Na hlavný obsah

Rudolf Huliak a Nemzeti Koalíció nevét is hozzáadná az SNS frakciójához

Rudolf Huliak, a Nemzeti Koalíció/Független Jelöltek párt vezetője, valamint a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) frakció tagja, javaslatot tett a frakció nevének megváltoztatására.

Rudolf Huliak a Nemzeti Koalíció nevét is hozzáadná az SNS frakciójához
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Az új javaslat szerint a név így hangzana: Slovenská národná strana – Národná koalícia/Nezávislí kandidáti magyarul Szlovák Nemzeti Párt – Nemzeti Koalíció/Független Jelöltek.

Huliak hangsúlyozta, hogy ő és két párttársa, Ivan Ševčík és Pavel Ľupták saját döntéseikért felelősek, és azokért ők viselik a következményeket, függetlenül az SNS-től.

„Hosszú ideje képviseljük a Nemzeti Koalíciót, és részt vettünk a közös program kidolgozásában. Nem hagyjuk el a frakciót, mert annak szerves részei vagyunk, de fontosnak tartjuk, hogy a Nemzeti Koalíció identitása is megjelenjen a parlamentben” – mondta Huliak egy sajtótájékoztatón.

Huliak továbbá kijelentette, hogy ők továbbra is az SNS frakció részét képezik, és támogatják a Robert Fico vezette kormányt.

„Teljes mértékben tiszteletben tartjuk a koalíciós megállapodást, és támogatjuk a Hlas-SD jelöltjét a parlament elnöki posztjára“ – tette hozzá.

A névváltoztatásra vonatkozó javaslatot a Nemzeti Koalíció szeptember 30-i kongresszusán fogadták el. Huliak szerint a tagok aggodalmukat fejezték ki a parlamenti viták miatt, és világossá tették, hogy nem ezért választották meg őket.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban