Na hlavný obsah

Az izraeli hadsereg támadást intézett Bejrút ellen

A Hezbollah két magasrangú tisztségviselőjének a halálát erősítették meg.

Az izraeli hadsereg támadást intézett Bejrút ellen
Members of Hezbollah stand on a fire truck as rescuers work at the scene of an Israeli missile strike in the southern suburbs of Beirut, Friday, Sept. 20, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar) Foto: TASR/AP/Hassan Ammar

Az izraeli hadsereg pénteken délután bejelentette, hogy légicsapást mért a libanoni fővárosra, Bejrútra. A támadás a város déli részén fekvő Dahíja külvárosában történt, amely az Irán-barát síita Hezbollah mozgalom egyik bástyájaként ismert.

A támadásban Ibrahim Akil, a Hezbollah egyik magas rangú parancsnoka és alapító tagja meghalt – közölte Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője.

Egy másik magas rangú parancsnok is életét veszetette Ahmed Wahbi is. A Hezbollah hozzátette, hogy Wahbi felügyelte a Radwan elit alakulat katonai műveleteit a palesztin Hamász mozgalom támogatására a tavaly októberben kirobbant gázai háború idején.

Legkevesebb nyolc halottról és 59 sebesültről tudni – közölte a libanoni egészségügyi minisztérium.

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter pénteken kijelentette, hogy az izraeli hadsereg addig folytatja a hadműveleteket, amíg el nem éri a kitűzött célt, vagyis az Észak-Izraelből származó lakosok hazatérését.

Akil halálára válaszul Hercog Halevi vezérkari főnök bejelentette, hogy az izraeli hadsereg „mindenkit kiiktat, aki izraeli civileket fenyeget”.

A Hamász palesztin militáns mozgalom elítélte az általa „cionista agresszió eszkalálódásának” nevezett támadást.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban