Na hlavný obsah

Bírálja a Orvos Szakszervezet a kormány tervezett konszolidációs intézkedéseit

Az Orvos Szakszervezet bírálja a kormány egészségügyet érintő konszolidációs terveit, mert további orvosok fognak külföldre távozni miatta.

Bírálja a Orvos Szakszervezet a kormány tervezett konszolidációs intézkedéseit
Peter Visolajský, az Orvos Szakszervezet elnöke. Foto: TASR/Pavol Zachar

A szakszervezet kezdeményezéséhez csatlakozó orvosok felmondják a túlórázást a kórházakban, és további lépéseket is tervez a Orvos Szakszervezet – erről pénteki sajtótájékoztatójukon számoltak be a szakszervezet képviselői.

„A LOZ felszólítja a kormányt, hogy ne rombolja tovább a 2022-ben aláírt memorandumot, amely 2100 kórházi orvos felmondásának visszavonását követően a szociális békét volt hivatott biztosítani, és a szakszervezet nyolc követelésének fokozatos teljesítésével javítani a válsághelyzetben levő egészségügyön. Az orvosok készek arra, hogy a törvényben megszabott kereten felül ne vállaljanak túlórát és sürgősségi ügyeletet. Az egészségügy az egyetlen ágazat, ahol a kormány ún. konszolidációs csomagja csökkenti a béreket, beleértve az elkövetkező éveket is. Már most is rengeteg orvos és nővér hiányzik a rendszerből, és a csomaggal a kormány azt éri el, hogy ezután Szlovákia más országok számára fog képezni orvosokat és nővéreket” – jelentette ki Peter Visolajský, a szakszervezet elnöke.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban