Na hlavný obsah

Trump vs. Kamala – mindenki magát látta a vita győztesének

Egy a választók számára kevésbé ismert demokrata jelölt és egy már elnökként is látott republikánus elnökjelölt ugrott egymásnak.

Trump vs. Kamala – mindenki magát látta a vita győztesének
Foto: TASR/AP/Alex Brandon

Novemberben az Egyesült Államok új elnököt választ, és ahogy közeledünk az egész világ számára sorsdöntő eseményhez egyre inkább éleződik az elnökjelöltek közti szembenállás is. A választási kampány egyik ha nem a legfőbb csúcspontja szerdán volt, amikor az Amerikában oly népszerű elnökjelölti tévévita zajlott le.

Az, hogy ennek az eseménynek még ma is mekkora súlya van abból is látható, hogy a két hónappal ezelőtti Trump-Biden vitába belebukott a demokrata elnökjelölt, a szerdai Trump-Harris vita pedig még a milliárdnyi tömegeket megmozgató amerikai showbizniszben is fő téma volt.

A jó eséllyel a novemberi választásokat is meghatározó,  személyeskedések, hazugságok és vádaskodások tarkította kígyót-békát vagy épp kutyát-macskát egymásra kiabáló jelöltek szerdai vitájáról Horváth Gábor USA szakértővel, volt washingtoni tudósítóval beszélgetett Kálmán Norbert a csütörtöki Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban