Na hlavný obsah

További demokrata kormányzók támogatják Kamala Harris elnökjelöltségét

Előreláthatólag a jelenlegi alelnök kampányának kulcstémája lenne az abortuszhoz való jog visszaállítása

További demokrata kormányzók támogatják Kamala Harris elnökjelöltségét
Foto: TASR/AP/The New York Times/Erin Schaff

Jay Robert Pritzker és Gretchen Whitmer demokrata szenátorok is támogatják Kamala Harris jelenlegi amerikai alelnök elnökjelöltségét Joe Biden visszalépését követően. Az elnökjelölt kiválasztásának feladata egy 4000 demokrata párthoz tartozó küldöttből álló csoportra hárul, eddig azonban kizárólag Harris jelentkezett erre a posztra.

A küldöttek szavazásának augusztus elejéig le kell zajlania, a jelölt személyét pedig legkésőbb a demokraták chicagói jelölőgyűlésén kell nyilvánosságra hozni, melyre augusztus 19. és 22. között kerül sor.

A két említett kormányzó mellett Kentucky állam kormányzója, Andy Beshear is támogatásáról biztosította Harrist.

A jelenlegi alelnök esetleges elnökségi kampánya fontos témájaként kezelné az abortuszhoz való jog visszaállítását, azt követően, hogy ez a közelmúltban erősen megkérdőjeleződött – nyilatkozta mindezt első kampányszereplése során, ahol azt is kiemelte, szeretné országosan egyesíteni a demokratákat.

Azt követően, hogy a jelenleg koronavírus fertőzés miatt karanténban lévő Joe Biden bejelentette, visszavonul az elnökjelöltségtől támogatást ígért Harrisnek és erre szólította fel kampánystábját is.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban