Na hlavný obsah

Az orosz erők rakétatámadást indítottak több ukrán város ellen, legkevesebb 20 személy vesztette életét

Az orosz erők hétfőn nagyszabású rakétatámadást hajtottak végre különböző ukrán városok, köztük a főváros, Kijev ellen.

Az orosz erők rakétatámadást indítottak több ukrán város ellen, legkevesebb 20 személy vesztette életét
Smoke rises over the Kyiv skyline after a Russian attack, Monday, July 8, 2024. Russian forces launched multiple ballistic and cruise missiles against Ukrainian targets on Monday, Ukraine’s air force said, with explosions felt and heard across the capital, Kyiv. (AP Photo/ Evgeniy Maloletka) Foto: TASR/AP/Evgeniy Maloletka

A kijevi hatóságok legkevesebb hét halálos áldozatról és 25 sebesültről számoltak be a támadás után, amelyet a város polgármestere, Vitalij Klicsko az invázió kezdete óta a legsúlyosabbnak nevezett.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, hogy megrongálódott egy gyermekkórház, és emberek rekedtek a romok alatt. „A sebesültek és az áldozatok pontos száma jelenleg nem ismert“ – tette hozzá.

A Dnyipropetrovszki területen lévő Krivij Rih városában is legkevesebb tíz halottat és 31 sebesültet regisztráltak – közölte a helyi polgármester.

A Donyecki területen lévő Pokrovszk városából további három áldozatot jelentettek.

Zelenszkij a Telegramon azt írta, hogy az orosz erők legalább 40 rakétát használtak. Dnyipro, Szlovjanszk és Kramatorszk városát is támadták.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban