Na hlavný obsah

EPVálasztás2024: Megjelentek az első nem hivatalos eredmények

A Progresszív Szlovákia szerezte a legtöbb szavazatot a Smer és a Republika mögött.

EPVálasztás2024: Megjelentek az első nem hivatalos eredmények
Foto: TASR/Daniel Stehlík

Az EP-választás nem hivatalos eredményei szerint, amelyeket a Denník N tett közzé a pártoktól begyűjtött információk alapján, a voksolás győztese a Progresszív Szlovákia (PS). Második helyen a Smer végzett, míg harmadik a Republika lett. Negyedikként a Hlas, ötödikként a KDH zárt. Utóbbi két párt mindössze egy-egy mandátumot szerzett.

Az SaS, a Demokraták, az SNS és a Magyar Szövetség nem jutott be az Európai Parlamentbe.

A Sme napilap is a Denník N-hez hasonló eredményekről számolt be: a PS közel 28 (27,82) százalékkal végzett az élen, a második a Smer közel 25 (24,72) százalékkal, míg a harmadik a Republika valamivel több mint 12 és fél (12,53) százalékkal. A Hlas csupán valamivel több, mint 7 (7,18) százalékot szerzett, hasonlóképpen, mint a KDH (7,15). Mindezek alapján a PS hat, a Smer öt, a Republika kettő, a KDH és a Hlas egy-egy mandátumot szerzett.

Az európai parlamenti választás végleges eredményeit, köztük a részvételi arányra vonatkozó adatokat is ma 23 óra után teszik közzé, miután az Európai Unió valamennyi országában lezárult a szavazás. Az eredményeket a www.volbysr.sk oldalon hozzák majd nyilvánosságra.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban