Na hlavný obsah

Megegyeztek az alkalmazottak a Markíza vezetőségével

A televízió vezetősége elképzelhetetlennek tartja, hogy Michal Kovačič továbbra is médium arca maradhasson.

Megegyeztek az alkalmazottak a Markíza vezetőségével
Michal Kovačič a Na Telo című műsor házigazdája ls a Markíza több alkalmazottja is feketébe öltözött tiltakozásképpen. Foto: Instagram/michal_kovacic

A Markíza televízió alkalmazottai nem lépnek éles sztrájkba, közölték a közösségi hálóra feltett videójukban, melyben arról számoltak be, hogy a televízió vezetősége végül elfogadta a feltételeiket. Michal Kovačič jövője azonban bizonytalan.

„A tárgyalások során kitartottunk az újságírói munka alapelvei mellett és az erről szóló ígéretet megkaptuk. Ezért nincs okunk sztrájkolni. A szabályok betartását azonban felügyelni kell, mert nem születtek könnyen, ezért továbbra is sztrájkkészültségben maradunk“ -tájékoztattak a dolgozók.

A vita előzménye, hogy Michal Kovačič a Na Telo politikai vitaműsor műsorvezetője élő adásban beszélt arról, hogy a vezetőség korlátozza az alkalmazottakat a szabad munkában. A Markíza vezetősége ezért ideiglenesen beszüntette a műsort.

A dolgozók egy része kiállt Kovačič mellett. Csütörtök azonban a vezetőség azt is közölte, elképzelhetetnek tartja, hogy olyan személy, aki visszaélt az élő adással és ártott a televízió jó hírének, továbbra is a médium arca maradhasson.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban