Na hlavný obsah

A kormányfő elleni merénylet tovább rontott a fiatalok radikalizálódásának mérlegén

A társadalmi megosztottság, és a közbeszéd eldurvulása nem csak az emberek közötti kapcsolatokra, a fiatalok jellemfejlődésére is rányomja a bélyegét.

A kormányfő elleni merénylet tovább rontott a fiatalok radikalizálódásának mérlegén
A fiatalok radikalizálódásának legszomorúbb példája a tavaly decemberi prágai lövöldözés a Károly Egyetem bölcsészkarán, ahol egy egyetemista elkövető 15 emberrel végzett. Foto: TASR/Barbora Vizváryová

Négy hónapja indult el az IPčko pszichológiai segítségnyújtással foglalkozó egyesület, valamint a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség közös projektje, amely középpontjában az oktatási intézmények állnak.

A kezdeményezés célja az iskolák falai között is egyre gyakrabban felbukkanó szélsőséges eszmék térnyerésének visszaszorítása. A legfrissebb adatok láttán pedig valóban nagy szükségünk van az ilyen jellegű törekvésekre, mivel meredeken emelkedik a radikális preferenciákkal rendelkező diákok száma.

De minek tudható be, hogy idáig jutottunk, és vannak megfelelő eszközeink a rendkívül aggasztó tendencia visszafordítására? Erről kérdezte Strédl Terézia gyermekpszichológust, egyetemi docenst Tilajcsík Dóra a keddi Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban