Na hlavný obsah

Sztrájkkészültségbe léptek a Markíza dolgozói, Robert Fico kormányfő már otthon lábadozik, Šutaj Eštok lett a Hlas új elnöke

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Tovább forrósodik a helyzet az ország legnézettebb kereskedelmi csatornájánál, sztrájkkészültségbe léptek a dolgozók. A kormányfő az ellene elkövetett merénylet után elhagyta a kórházat és most már otthon lábadozik. Elnököt váltott a Hlas. Peter Pellegrini ment, Šutaj Eštók jött.

Sztrájkkészültségbe lépett a Markíza alkalmazottainak egy része a dolgozók ugyanis elégedetlenek, akadályozva érzik a munkájuk pártatlanságát. A dolgozók azt kérik a vezetőségtől, hogy ne kerüljön sor olyan beavatkozásokra mint amire nemrég került sor, és a politikai vitaműsorokat a televízió objektíven és pártatlanul sugározza.

A DenníkN információi szerint Robert Fico kormányfő önellátásra képes, ugyanakkor könyökmankó segítségével jár. A miniszterelnököt tizenöt nappal az ellene elkövetett merénylet után, csütörtök este szállították át a besztercebányai kórházból Pozsonyba. Jelenleg a Sokolská Residence-ben lábadozik, ahol a lakása van.

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter lett a Hlas párt új elnöke. A tisztségre a szombaton Kassán tartott közgyűlésén választották meg a hamarosan a köztársasági elnöki széket elfoglaló Peter Pellegrini helyére.

Közéleti-politikai összefoglaló Szilvássy József újságíróval a Pátria Rádióban. A műsort Kálmán Norbert vezette.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban