Na hlavný obsah

Šimečka választ vár Šutaj Eštoktól a merénylettel kapcsolatos kérdésekre

A parlament alelnöke szerint nincs válasz arra, hogy hibáztak-e a biztonsági szervek, és hogyan került ki a kórházból az orvosi jelentés a kormányfő állapotáról.

Šimečka választ vár Šutaj Eštoktól a merénylettel kapcsolatos kérdésekre
Michal Šimečka 2022. május 7-én. Foto: SITA

Michal Šimečka, a PS elnöke, a parlament alelnöke felszólította Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminisztert, hogy két héttel a kormányfő elleni merénylet után adjon választ a bűncselekménnyel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

Például arra, hogy hibáztak-e a biztonsági szervek, és hogyan került ki a kórházból az orvosi jelentés Robert Fico kormányfő egészségi állapotáról, illetve ki vállalja ezekért a felelősséget.

„Felszólítom a belügyminisztert, hogy minél hamarabb adjon kimerítő választ ezekre a kérdésekre, ellenkező esetben a parlament júniusi ülésén kénytelenek leszünk megtenni a szükséges lépéseket” – mondta Šimečka.

A belügyminiszter azzal reagált, hogy a merénylet és a biztonsági szervek tevékenységének kivizsgálása is folyamatban van. Šutaj Eštok megerősítette, hogy folyik a belső vizsgálat, és ha az hibákat tár fel, kész távozni a posztjáról.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban