Na hlavný obsah

Egyesíthető-e a szétforgácsolódott társadalom, ha a koalíció nem hagy fel a megosztó módosítások előterjesztésével?

Bár a kormányfőt ért támadás után a koalíció és az ellenzék közös nevezőre jutott, hogy a társadalmi polarizációnak véget kell vetni, a kabinet törvényhozási gőzhengere változatlanul zakatol.

Egyesíthető-e a szétforgácsolódott társadalom, ha a koalíció nem hagy fel a megosztó módosítások előterjesztésével?
Foto: SITA/Diana Černák

Bár a Robert Fico vezette Smer továbbra is az élen áll a politikai pártok preferenciáiról tanúskodó közvéleménykutatásokban, a lábadozó kormányfő kabinetjének intézkedései már nem örvendenek ekkora népszerűségnek.

A polgárok alig egyharmada értékeli pozitívan a Büntető törvénykönyv reformját, vagy éppen Pavol Gašpar jelölését a titkosszolgálat élére – derül ki az Ipsos ügynökség legfrissebb felméréséből.

Az ország lakosságát, és egyúttal a koalíció szavazóit azonban nem csak azok az ügyek aggasztják, amelyek végére már pont került. A törvényhozás ugyanis a közeljövőben is számos megosztó javaslatról tárgyal majd.

Arról, hogy ilyen feltételek mellet egyesíthető-e a szétforgácsolódott polgárság Mrva Marianna szociológust, a Fórum Kisebbségkutató Intézet és a Szlovák Tudományos Akadémia szociológiai intézetének munkatársát kérdezte Tilajcsík Dóra a hétfői Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban