Na hlavný obsah

Orbán Viktor Dallasban ismerteti hogyan harcol Magyarország

A magyar kormányfő lesz az egyik szónoka az Amerikai Konzervatív Unió texasi konferenciájának.

Orbán Viktor Dallasban ismerteti hogyan harcol Magyarország
Foto: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala.

Az Amerikai Konzervatív Unió által megszervezett éves konferencián, CPAC-on fog beszédet mondani Orbán Viktor, magyar miniszterelnök. A nagy múltra visszatekintő konferencia az amerikai konzervatívok egy jelentős eseménye, de az elmúlt években Donald Trump szellemi holdudvara kisajátította magának ezt a rendezvénysorozatot.

Orbán Viktor a konzervatív politikai dzsemborin tartott beszédét nagy kiváncsiság övezi Tusványosan elhangzottok után. A fajkeveredésről alkotott véleményét többen a náci retorikához hasonlítják, és többek között az amerikai külügy is megbocsáthatatlanak tartja Orbán szavait.

A multikulturális Egyesült Államokban a fajok keveredéséréről szóló beszéd felkorbácsolhatja az indulatokat, így a magyar miniszterelnök „Hogyan harcolunk“ című felszólalását sokan egyfajta szikraként vizionálják, amely további feszültségeket gerjeszt a tengerentúlon és Európában.

Donald Trump köre is szimpatizál hasonló gondolatokkal, melyeket a magyar miniszterelnök az elmúlt időkben hangoztatott. A volt amerikai elnök több felszólalásában is nyíltan ellenségekeknek nevezett más etnikumúakat. Az ilyen típusú szélsőséges radikalizálódást Republikánus Párt több szárnnya is elutasítja. Az amerikai konzervatizmus letért a Ronald Reagen által kijelölt útról, és egy sokkal extrémistább vonalat képviselnek.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban