Na hlavný obsah

A díj, amely értékeli a hazai művészek kitartó munkáját és értékteremtését

A Szlovákiai Magyar Zenei Díjátadó a hazai zenei élet egyetlen kiemelkedő eseménye, amely során értékelik, díjjal jutalmazzák azon zenével foglalkozó művészeket, akik kitartó munkájukkal értéket teremtenek.

A díj, amely értékeli a hazai művészek kitartó munkáját és értékteremtését

A szakmai zsűrinek egyáltalán nincs könnyű dolga döntést hozni. 2019 óta a díjátadónak a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ ad otthont. Az idei jelöltek a kassai Csermely Kórus, a Gorlo Volka zenekar, valamint Nagy Csomor András és zenekara.Az Életműdíjban ezúttal ketten részesülnek: Banyák István nemzetközileg elismert cigányprímás, valamint Holec Ferencné Gyepes Ilona népdalénekes, a népművészet mestere.

Az ünnepélyes díjátadó gálára október 19-én kerül sor a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban. Lakatos Róbert brácsaművész, a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója a Nappali keddi adásában Gasparik Majának mesélt a közelgő eseményről, a jelöltekről, de arról is, miért fontos, hogy a zenei berkeken túl szélesebb kör is megismerje a jelölteket, díjazottakat.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Nappali rovatban