Na hlavný obsah

Elhunyt Pótápi Árpád János

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár tragikus hirtelenséggel, 57 évesen vesztette életét.

Foto: MTI

57 évesen váratlanul életét vesztette, Pótápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A halálhírét Semjén Zsolt jelentette be a közösségi médián. Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett a politikusról.

„Potápi Árpád minden magyarért megharcolt, és most megpihent. Isten veled, Barátom! Hiányozni fogsz.“ – írta a magyar miniszterelnök a Facebook oldalán.

A politikus 1967. március 28-án született, a tolna vármegyei Bonyhádon. Itt is érettségizett, majd a bonyhádi Vörösmarty Mihály Általános Iskola képesítés nélküli nevelője volt. Később szerzett tanári diplomát a szegedi egyetemen, ezt követően a szülővárosában és Szegeden tanított. 1991 és 1994 között a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tanult történelem szakon.

1993 óta van a politikában. 1998 óta ült a parlamentben mint egyéni képviselő. 2022-ben hetedik alkalommal szerzett lakóhelyén, a Tolna megye 2. számú, Dombóvár központú választókerületében országgyűlési képviselői mandátumot a Fidesz színeiben.

2011 és 2014 között az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke volt, 2014 óta pedig a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára volt. 2002-től 2014-ig Bonyhád város polgármestere is volt.

Ő koordinálta a határontúli régiók támogatását célzó programokat, az általa legfontosabbnak tartott Szülőföldön Magyarul nevű oktatási projektet is. A projekt keretein belül több szlovákiai magyar oktatási intézményben is megfordult, több megemlékezésen is részt vett mint vendég. Gyakran megfordult a Szlovákiai Magyar Pedagógusszövetség rendezvényein, konferenciáin.

(telex, paraméter, napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban