Na hlavný obsah

A miniszterelnök kész volt összekötni a konszolidációról szóló szavazást a kormány iránti bizalmi szavazással

Ha a konszolidációs csomag módosítására értelmetlen javaslatok érkeztek volna, vagy ha valaki nem lett volna hajlandó megszavazni a törvényjavaslatot, Robert Fico kormányfő a konszolidációról szóló szavazást összekapcsolta volna a kormány iránti bizalmi szavazással – jelentette ki a miniszterelnök az STVR Szombati párbeszédek című műsorában.

Foto: TASR/Martin Baumann

A miniszterelnök kiemelte, őt nem érinti a kormánypártok közötti, egyre fokozódó feszültség és megosztottság.

„Erről a Hlast és az SNS-t kérdezzék. Megpróbálok békét teremteni a koalíció soraiban” – hangsúlyozta a műsorban.

A műsorban a kormányfő kifejtette, hogy azt tartaná válságnak, ha a parlament vagy a kormány nem működne, és nem lennének képesek döntéseket hozni, de ez nincs így.

„Minden, jóvá lett hagyva, ami tervben volt” – jegyezte meg a miniszerelnök.

Ugyanakkor megjegyezte, nem helyesli a Hlas és az SNS közötti, a parlament elnöki posztjáért folytatott vitát. Szerinte a házelnök posztjáért folytatott harc huszadrangú probléma.

Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter lemondásával kapcsolatban csak annyit mondott, az “angolok nyugalmával” kezeli a helyzetet, hozzátéve, a poszt továbbra is a Hlast illetti meg.

A miniszterelnök a műsorban azt is bejelentette, hogy jövőre, a második világháború befejezésének 80. évfordulója alkalmából Moszkvába készül. Robert Fico szerint a megemlékezésnek semmi köze nem lesz a jelenlegi háborús helyzethez.

Robert Fico szerint a konszolidációs csomag jóváhagyása a kormány stabilitását és kohézióját mutatja. Hozzátette: természetes, hogy a társadalom ideges, de a megszorításokra szükség van.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban