Na hlavný obsah

Távozik posztjáról Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter

Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter bejelentette, hogy távozik az egészségügyi minisztérium éléről.

Távozik posztjáról Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter
Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter Foto: TASR/Jaroslav Novák

„A konszolidációs csomag jelenlegi összeállításával egészségügyi miniszterként nem tudom garantálni, hogy az egészségügyünk a kormány programnyilatkozatában meghatározott irányba halad. Sajnálom azt is, hogy az egészségügy nem tartozik a kormány prioritásai közé, és nem élvezheti a kormány és a kormánykoalíció erős támogatását” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a következő napokban felkeresi Peter Pellegrini államfőt, és átadja neki a lemondólevelét.

Zuzanka Dolinkovát a Hlas jelölte a posztra, egyelőre nem tudni, ki lesz az utóda.

Peter Pellegrini államfő a napokban kész fogadni Zuzana Dolinkovát, hogy a bejelentett lemondásának okairól egyeztessenek. A köztársasági elnök azt is tervezi, hogy találkozik az orvosok, ápolók és mentősök képviselőivel, hogy foglalkozzon követeléseikkel.

A nővérek és szülészasszisztensek szakszervezeti szövetsége (OZ SaPA) szerint nem meglepő az egészségügyi miniszter lemondása, tagjai úgy vélik, ez számos mulasztás eredménye.

Peter Visolajský, az Orvos Szakszervezet (LOZ) elnöke úgy nyilatkozott, ez egy politikai lépés a nyilvánosság számára, hiszen a miniszter is megerősítette, hogy az egészségügyi rendszer rovására történő konszolidáció veszélyezteti annak működőképességét.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban