Na hlavný obsah

Rendőrnyomozó: drága komoditás lesz a biztonság

Jövő év elejétől valószínűleg egy megyényi rendőr távozik a testületből és vonul szolgálati nyugdíjba.

Rendőrnyomozó: drága komoditás lesz a biztonság
Foto: TASR/Pavol Zachar

Ha rendőrre lesz szüksége akkor januártól nem egy órát fog majd várni, hogy kiérkezzen a segítség, hanem lehet, hogy két-három órát is – ezt maga a rendőrszakszervezetek vezetője, Pavol Paračka jelentette ki egy interjúban, amelyet a napokban adott a szlovák médiának.

Kijózanító megjegyzését arra alapozta, hogy az év végével mintegy 2000 rendőr vonul majd szolgálati nyugdíjba, vagyis annyi, amennyi egy egész kerületi kapitányság alá tartozik. Mindez szeptember utolsó napján derült ki, amely dátum jelentőségéről egyébként néhány nappal ezelőtt már szó volt itt a Pátria Rádió Reggeli adásában, amiért az egy vízválasztó fontosságú nap volt a rendőri testületben.

Az volt ugyanis az utolsó nap arra, hogy beadják szolgálati nyugdíjkérelmüket azok a rendőrök, akik szeretnék megkapni nyugdíjukhoz az idei kiemelten magas 14 százalékos valorizációt.

De mi vár ránk jövő év elejétől, ha ennyivel kevesebben vigyáznak majd a közbiztonságra? Narancsík Attila szolgálati nyugdíját töltő rendőrnyomozóval Kálmán Norbert beszélgetett a pénteki Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban