Na hlavný obsah

Irán merénylettel készülhet Trump ellen

A hatóságok azon dolgoznak, hogy megfelelő biztonságot nyújtsanak Donald Trump számára.

Irán merénylettel készülhet Trump ellen
Foto: TASR/AP/Evan Vucci

Donald Trump volt amerikai elnök és elnökjelölt szerint Irán „nagy veszélyt jelent az életére“. Az amerikai titkosszolgálatok jelentésére reagált, amely arról tájékoztatta, hogy Irán merényletet tervez ellene. Teherán célja állítólag az USA destabilizálása.

Trump választási csapata kedden értesült az iráni fenyegetésről. Az Egyesült Államok titkosszolgálata szerint az iráni fenyegetések „az elmúlt hónapokban megnőttek“, a hatóságok pedig azon dolgoznak, hogy megvédjék Trumpot, és megfelelő biztonságot nyújtsanak számára ahhoz, hogy ne befolyásolják a novemberi elnökválasztást.

A CNN amerikai televízió szerint Teherán többször is bosszúval fenyegette meg az Egyesült Államokat amiatt, hogy amerikai erők 2020 januárjában Trump elnöksége alatt megölték az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda parancsnokát, Kasem Szulejmánit.

A republikánus elnökjelölt jelentősen megerősített védelmet kapott a júliusi pennsylvaniai merénylet óta. Kedden a Trump elleni gyilkossági kísérlettel is megvádolták Ryan Routhot, aki két héttel ezelőtt floridai golfpályáján próbálta megölni az exelnököt.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban