Na hlavný obsah

A miniszterelnök szerint Zuzana Dolinková felelős az egészségügyért, neki kell intézkedéseket hoznia

Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszter teljes felelősséggel tartozik az egészségügyért, és korrekciós intézkedésekkel kell előállnia. Ezt Robert Fico (Smer) kormányfő mondta pénteken, aki nem tudja elképzelni, hogy anélkül több pénzt öntsenek a szlovák egészségügyi rendszerbe.

A miniszterelnök szerint Zuzana Dolinková felelős az egészségügyért, neki kell intézkedéseket hoznia
Foto: SITA/Milan Illík

„Normális, konstruktív párbeszédre hívom partnereimet, a szakszervezetieket és a kórházakban dolgozókat, de nem arra, hogy dörömböljenek az ajtómon, ott van az egészségügyi miniszterük, ott kell megegyezniük. Ha az egészségügyi miniszter ezt nem tudja kezelni, akkor valaki másnak kell megoldania” – mondta Fico.

A kormány által a héten bemutatott konszolidációs intézkedéseket az egészségügyben a kórházak, az orvosok és az ápolók képviselői bírálták. Arra figyelmeztetnek, hogy az intézkedések a szakemberek elvándorlását és a rendszer összeomlását fogják okozni, és felszólítják a kormányt, hogy hagyjon fel velük.

Dolinková egészségügyi miniszter a kritikákra reagálva azt mondta, hogy az államháztartás konszolidációjának egyáltalán nem lett volna szabad érintenie az amúgy is meglehetősen próbára tett egészségügyi ágazatot.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban