Na hlavný obsah

A koalíció az úgynevezett konszolidációs csomagról szóló megállapodás felé halad, mondta Šutaj Eštok

A koalíció az úgynevezett konszolidációs csomagról szóló megállapodás felé halad.

A koalíció az úgynevezett konszolidációs csomagról szóló megállapodás felé halad, mondta Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter (Hlas-SD) Foto: SITA/Milan Illík

Ezt Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter és a koalíciós Hlas elnöke jelentette ki. Úgy véli, hogy a jövő héten sikerül megkötni a megállapodást. Michal Šimečka, a parlament alelnöke, az ellenzéki PS párt vezetője azt kifogásolja, hogy a megszorító intézkedésekre vonatkozó javaslatok még nem ismertek. Ez az RTVS Sobotné dialógy című vitaműsorában hangzott el.

Šutaj Eštok megismételte, hogy a jelenlegi kormánykabinet rossz pénzügyi helyzetben vette át Szlovákiát elődeitől. Šimečka ezzel egyetértett, de úgy véli, hogy a jelenlegi kormány még rosszabbá tette a helyzetet. A politikusok a konszolidáció részeként a koncessziós díjak esetleges újbóli bevezetéséről is tárgyaltak. Megvitatták Šimečka parlamenti alelnöki tisztségéből való eltávolítására irányuló indítványt is, amelyet a Smer és az SNS koalíciós képviselői nyújtottak be.

Šutaj Eštok kijelentette, hogy a Hlas támogatni fogja eltávolítását az esetleges szavazáson. Šimečka visszautasította az összeférhetetlenség vádját a rokonai által igénybe vett állami támogatások kapcsán.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban