Na hlavný obsah

Šutaj Eštok: Áradások főleg nyugaton és a Morva folyó mentén lehetnek

Tomáš Taraba másodfokú árvízkészültség elrendelését jelezte.

Šutaj Eštok: Áradások főleg nyugaton és a Morva folyó mentén lehetnek
Foto: TASR/Jakub Kotian

A következő napokban főleg az ország nyugati részén és a Morva folyó mentén lehetnek áradások. Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter szerint a Tűzoltó és Mentőszolgálat felkészült, ahogy a rendőrség is. Malackán állomásoztatják a szükséges technikát. Erről a válságstáb csütörtöki ülése után tájékoztatott Malackán.

„Megelőző intézkedéseket kell tennünk, hogy a lehető legnagyobb mértékben kiküszöböljük a kockázatokat, és készen álljunk a víz kiszivattyúzására az esőzések után” – mondta a miniszter azt is hozzátéve, hogy a belügyminisztérium válságkezelő osztálya kapcsolatban áll az érintett települések polgármestereivel.

„Tájékoztatni fogják őket a folyamatban lévő intézkedésekről, valamint a technikai eszközök használati lehetőségeiről” – jegyezte meg.

Az önkéntes tűzoltók is készenlétben állnak.

A kedvezőtlen időjárás miatt másodfokú árvízkészültség lép érvénybe. A legveszélyeztetettebbek a Morava folyó vízgyűjtő területei Erdőháton és néhány Duna menti terület. Pénteken a központi árvízvédelem is összeülhet. Erről Tomáš Taraba miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszter tájékoztatott a válságstáb ülése után.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban