Na hlavný obsah

A Slovensko, Za ľudí, KÚ-frakció támogatja Mikloško jelölését házelnöknek

A Progresszív Szlovákia is rábólintott Mikloško jelölésére a házelnöki posztra.

A Slovensko, Za ľudí, KÚ-frakció támogatja Mikloško jelölését házelnöknek
Foto: TASR/Dano Veselský

A Slovensko, Za ľudí, KÚ-frakció támogatja František Mikloško jelölését a házelnöki posztra – erősítette meg Michal Šipoš frakcióvezető keddi sajtótájékoztatóján.

Kifogásolta, hogy azóta nem választott a parlament házelnököt, hogy Peter Pellegrini távozott a posztról. Mikloškot Ľubomír Galko független képviselő is támogatja. Veronika Remišová is bírálta, hogy még nincs házelnök.

Nem kérdőjelezzük meg, hogy a kormánypártok jelölhetnek házelnököt, szemben a kormánykoalícióval, amely le akarja váltani Michal Šimečkát a parlament alelnöki posztjáról. De ha egyszer a kormánypártok 157 nap alatt is képtelen voltak betölteni a posztot, akkor mi felkínálunk egy közös ellenzéki házelnökjelöltet” – mondta Remišová.

Az ellenzéki PS támogatja František Mikloško jelölését a házelnöki posztra – jelentette be Michal Šimečka, a párt elnöke, a parlament alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

„Ebben a pillanatban František Mikloškot többen támogatják, mint bármilyen kormánypárti házelnökjelöltet. Teljes az ellenzéki egyetértés ebben a kérdésben, régóta beszélünk erről, és örülök, hogy a KDH ma bejelentette a jelölést” – mondta Šimečka.

Úgy véli, minden választóval és az alkotmányos berendezkedéssel szemben is tiszteletlen, hogy még nincs új házelnök. Hozzátette, nem valószínű, hogy Mikloško sikerrel járhat, de nem szabad normálisnak tekinteni azt a helyzetet, hogy nincs házelnök. Az ellenzék elképzelése szerint még a mostani ülésszakon kísérletet lehet tenni a parlament elnökének megválasztására.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban