Na hlavný obsah

Orbán Viktor: Európa három nagy kihívás előtt áll

Európa három nagy kihívás előtt áll - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök Olaszországban, az idén 50. alkalommal megrendezett Cernobbiói Fórum előtt olasz és nemzetközi újságíróknak nyilatkozva.

Orbán Viktor: Európa három nagy kihívás előtt áll
Foto: TASR/AP/Luca Bruno

Közölte: az első kihívás a béke kérdése, a második a versenyképesség. A magyar elnökség célja egy új uniós versenyképességi paktum létrehozása, mert e nélkül nem lehetünk versenyképesek sem az Egyesült Államokkal, sem Kínával, sem a Nyugattal, sem a Kelettel szemben.

A harmadik pedig a migráció. Emlékeztetett arra, hogy több mint 30 éve dolgozik a politikában és több mint 14 éve az Európai Tanács tagja.

„És az én tapasztalatom az volt, hogy az általunk használt nyelvezet és az általunk kitűzött politikai cél mindig a béke volt. És most a békéről beszélni bűnnek tűnik“ – mondta a magyar kormányfő.

Arról, hogy a súlyos bántalmazás miatt Budapesten letartóztatott olasz Ilaria Salis európai parlamenti képviselő lett, Orbán Viktor azt mondta: Magyarországra vagy bármelyik idegen országba szervezetten jönni, erőszakot alkalmazni az utcán sétáló polgárokkal szemben, majd ezt európai parlamenti tagsággal jutalmazni, „nagyon olaszos módszer“

(origo.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban