Na hlavný obsah

Elhunyt rádiónk hosszú éves munkatársa, Miklósi Péter

Hetvennyolc éves korában súlyos betegség következtében ma reggel elhunyt rádiónk hosszú éves munkatársa, Miklósi Péter, közölte szerkesztőségünkkel a családja.

Elhunyt rádiónk hosszú éves munkatársa, Miklósi Péter

1946-ban született Pozsonyban. Nyolcéves korában lett a Csehszlovák Rádió gyermekszínjátszóinak egyike, érettségije után az Új Szó munkatársa lett, ahonnan az 1968-at követő tisztogatások idején bocsátották el. Egy ideig munkanélküli volt, majd a Csemadok színházi szakelőadójaként dolgozott. A hetvenes években lassan visszaszivárgott az újságírásba – a Hét riportere volt a rendszerváltásig, eközben a rádió magyar adásában jelentek meg hírei, kulturális tárcái és kritikái.

1990-ben rehabilitálták, ezután az Új Szó főmunkatársa, főszerkesztő-helyettese, később a Vasárnap vezető szerkesztője lett. Rövid ideig a kormányhivatalban dolgozott, majd szabadfoglalkozású újságíróként a rádió és az Új Szó munkatársa volt. Ő jegyzi a Pátria Rádió történtének leghosszabban sugárzott műsorát, a Délidőt, amelynek utolsó premieret az idén júliusban.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Pátria Rádió rovatban