Na hlavný obsah

Egy felmérés szerint a szlovákiaiak egyharmada támogatná az általános iskolai telefonhasználat teljes betiltását

Szlovákia állampolgárainak egyharmada teljes mértékben kitiltaná a mobiltelefonokat az általános iskolák területéről, ugyanekkora hányaduk csak a tanítás előtt és után engedélyezné azok használatát, míg a lakosság egyhetede szerint az órák közti szünetekben is használni lehetne azokat.

Egy felmérés szerint a szlovákiaiak egyharmada támogatná az általános iskolai telefonhasználat teljes betiltását
Foto: Freepik

Ezek az adatok a Go4insight (Góforinszájt) ügynökség felméréséből derültek ki, amely arra is rámutatott, hogy kizárólag a lakosság tizede gondolja azt, hogy teljesen más irányt kellene választani és a telefonokat az oktatás aktív részévé tenni. A felmérés továbbá arra is rámutat, hogy középiskolások esetében kizárólag a megkérdezettek hatoda támogatja a teljes tiltást, harmada az oktatás előtti és utáni használatot, míg negyede a szünetekre is kiterjedő használati engedélyt.

Szintén egyhatod azok aránya, akik szeretnék, ha a középfokú oktatásba aktívan bevonnák az okoseszközök használatát. Az adatokból kiderül, hogy hatalmas különbség van a kérdéssel kapcsolatos vélekedésben a különböző korcsoportok között, leginkább pedig az idősebb emberek vannak a tiltás pártján.

Emellett azonban azt is meg kell említeni, hogy a 24 év alatti fiatalok közel fele is úgy gondolja, hogy valamilyen formában korlátozni kellene az iskolai mobilhasználatot. A felmérést július és augusztus fordulóján végezték 1000 fő megkérdezésével.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban