Na hlavný obsah

Šimkovičová a Milan Šimečka Alapítvány FPU-ból felvett támogatásaira mutatott rá

A Művészeti Alap szerint nem számít szokatlannak, ha valaki három évre kap támogatást.

Šimkovičová a Milan Šimečka Alapítvány FPU-ból felvett támogatásaira mutatott rá
Foto: SITA

Martina Šimkovičová kulturális miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet azokra a támogatásokara, amelyeket a Milan Šimečka Alapítvány vett fel a Művészeti Alapból (FPU).

Rámutatott: az újabb támogatás már 2025-re és 2026-ra is jóvá van hagyva. Lukáš Machalával, a tárca hivatalának főtitkárával közösen arra mutattak rá, hogy a következő két év támogatásait még az FPU-ról szóló törvénymódosítás hatályba lépése előtt jóváhagyatták.

Ezenkívül a kulturális miniszter csütörtökön hat tagot nevezett ki a Művészeti Alap tanácsába. Ondrej Zimka képzőművészt, Richard Rikkon zenészt, Július Lomenčík irodalomtudóst, Ján Hrkút filozófust, Adriána Tomičová pedagógust és Peter Grutkát a kulturális minisztériumból. Az alap tanácsa tehát működőképes és határozatképes, mivel jelenleg 11 tagból áll.

A Művészeti Alap is reagált Martina Šimkovičová kulturális miniszternek és Lukáš Machalának, a minisztériumi hivatal főtitkárának kijelentéseire. Azt közölték, hogy nem számít szokatlannak, ha valaki három évre kap támogatást.

Ők arra mutattak rá, hogy a Milan Šimečka Alapítványnak nemcsak 2024-re, hanem a 2025-ös és a 2026-os évre is támogatást hagytak jóvá.

„Az FPU a megalakulása óta több évre szóló támogatásokat ad, és ez ennek gyakori formája” – jegyezte meg az FPU a közösségi oldalán.

Az alap reagált a politikusok azon állításaira is, miszerint közvetlenül az FPU-ról szóló törvénymódosítás hatályba lépése előtt hagyták jóvá az alapítvány támogatását.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban