Na hlavný obsah

Ódor Lajost és Lucia Yart is fontos pozícióra választották az EP-ben

Ódor Lajost, a Progresszív Szlovákia európai parlamenti képviselőjét választották az intézmény 60 tagú Gazdasági és Monetáris Bizottságának alelnökévé, míg párttársa a szintén EP képviselővé választott Lucia Yar a Költségvetési Bizottság alelnöke lesz.

Foto: TASR/Jaroslav Novák

A Gazdasági és Monetáris Bizottság a pénzügyi szolgáltatások szabályozásáért, a szabad tőkeáramlásért, az adópolitikákért és a gazdasági versenyért felel, valamint ellenőrzi az Európai Központi Bankot.

A Költségvetési Bizottság az uniós költségvetésért és a többéves pénzügyi kerettel kapcsolatos kérdésekért felel, és jelenleg hozzá tartozik a Szlovákia számára kulcsfontosságú helyreállítási terv forrásainak elosztása is.

A két bizottság törvényjavaslatokat és jelentéseket dolgoz ki, valamint kiértékeli az Európai Bizottság és az Európai Tanács javaslatait. Emellett kulcsszerepük van az uniós biztosjelöltek meghallgatásában.

A most megkapott tisztség mellett Ódor tagja az Adóügyi Albizottságnak és póttag a Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottságban, míg Yar a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság és a Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság tagja, valamint az Újítsuk meg Európát frakció koordinátora.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban