Na hlavný obsah

Nem ért egyet a Magyarországot érő bírálattal Marek Eštok államtitkár

Marek Eštok külügyminisztériumi államtitkár elutasítja a Magyarországot érő uniós kritikát, szerinte ugyanis, saját szavaival élve „Orbán Viktor a béke érdekében cselekedett”.

Nem ért egyet a Magyarországot érő bírálattal Marek Eštok államtitkár
Szijjártó Péter (b) magyar külügyminiszter és Marek Eštok (j) szlovák külügyi államtitkár Brüsszelben, 2024. július 22-én. Foto: MZV/Facebook

Az államtitkár ezt a tagállamok külügyminisztereinek hétfői, brüsszeli találkozója során nyilatkozta, kiemelve, hogy Szlovákia elutasít minden olyan felhívást, ami Magyarország soros elnökségének bojkottjával kapcsolatos.

Eštok emellett kitért arra is, hogy a találkozó során Ukrajna mellett a Közel-Keletről is tárgyaltak, valamint azt is bejelentette, hogy Magyarországgal együtt sürgős fellebbezést kezdeményeztek a Lukoil által szállított Oroszországból származó olaj Ukrajnán keresztüli tranzitjának leállítása miatt.

A külügyminiszteri találkozót követően Josep Borell az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Orbán, a magyar kormány által „békemissziónak” nevezett látogatásaira reagálva kijelentette, hogy az augusztusi miniszteri találkozót nem Budapesten, hanem Brüsszelben tartják majd.

(denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban