Na hlavný obsah

Észak-Korea nem tekint szövetségesként Donald Trumpra

Észak-Korea illetékesei ma kijelentették, hogy Donald Trump Kim Dzsongunnal való állítólagos jó viszony ellenére nem tekintenek rá szövetségesként.

Észak-Korea nem tekint szövetségesként Donald Trumpra
Kim-Dzsongun Foto: TASR

Mindezt azt követően nyilatkozták, hogy az egykori amerikai elnök a közelmúltban többször is arról beszélt, hogy elnöksége alatt jó viszonyt ápolt az észak-koreai, nem demokratikus úton megválasztott vezetővel, aki szavaival élve „örülne visszatérésének“.

Az ázsiai ország közleménye szerint az effélel kijelntések arról tanúskodnak, hogy Trump jó diplomáciai kapcsolatokat akar fenntartani, ugyanakkor a jövőbeli vezető személyétől függetlenül arra szólították fel az Egyesült Államokat, hogy változtassanak a feléjük irányuló, rendkívül ellenséges politikájukon.

A kérdés kapcsán a diktatúrikusan működő ország hírügynöksége arról számolt be, hogy Trump állítólagos személyes érzelmei nincsenek összhangban Amerika politikájával, emellett rámutatttak arra is, hogy a Trump és Kim közt három alkalommal megvalósuló diplomáciai találkozó ellenére nem történtek jelentős pozitív változások a két ország kapcsolatában.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban