Na hlavný obsah

Brüsszel megküldte levelét a Btk módosítás miatt a politikusok ellen vizsgálódókat pedig meggyanúsították

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel.

Brüsszel árgus szemmel figyeli a szlovák kormány Büntető törvénykönyv módosításait és jelzi a az esetleges hibákat.Szombaton megtartották a pozsonyi Prideot, és bár napokkal azelőtt komoly fenyegetésről adott hírt a NAKA, az esemény rendben zajlott. Bűnvádi eljárást indítottak az úgynevezett Curilla-csoport ellen, akik a politikusok, oligarchák elleni büntetőeljárások vizsgáló-nyomozótisztjei voltak.

Az Európai Bizottság észrevételeit figyelembe véve kedden 77 szavazattal jóváhagyta a parlament a Büntető törvénykönyv módosítását, a labda így most az unió térfelén pattog. A módosításokra Fico ismételten az ellenzék elleni kirohanással reagált.

Különösebb atrocitásoktól mentesen zárult a szombaton megtartott pozsonyi Pride. A szervezők hangsúlyozták, hogy az LMBTQ közösséghez tartozó emberek is részei az ország kultúrájának, és komoly szerepük van a kulturális életben. A rendezvény korábban komoly fenyegetéseket kapott ezért a rendőrség kiemelt biztonsági intézkedéseket foganatosított.

Hivatali jogkörrel való visszaélés és más bűncselekmények vádjával hét rendőr ellen nyújtottak be vádiratot. Az úgynevezett Čurilla-csoport tagjai ellen a Nagyszombati Kerületi Ügyészség ügyésze a Pozsonyi Városi Bíróságra nyújtott be vádirtot.

Közéleti-politikai összefoglaló Szilvássy József újságíróval a Pátria Rádióban. A műsort Kálmán Norbert vezette.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban