Na hlavný obsah

A világ minden pontjáról reagáltak a vezetők Joe Biden visszalépésére

A világ minden pontjáról reagáltak a vezetők Joe Biden visszalépésére, aki vasárnap jelentette be, hogy befejezi újraválasztási kampányát, miután demokrata párttársai sorra vesztették el hitüket abban, hogy képes lehet legyőzni Donald Trumpot.

A világ minden pontjáról reagáltak a vezetők Joe Biden visszalépésére
Foto: TASR/AP/Evan Vucci

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megköszönte az amerikai elnök „rendíthetetlen támogatását” országa Oroszország elleni háborújában.

„Sok erős döntést hoztak az elmúlt években, és emlékezni fogunk rájuk, mint Biden elnök bátor lépéseire, amelyeket kihívásokkal teli időkben tett” – írta Zelenszkij az X-en.

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt úgy reagált Joe Biden visszalépésére, hogy kijelentette, ő volt az Egyesült Államok történetének leggyengébb elnöke.

Noha a demokrata párti elnök teljes támogatásáról biztosította Kamala Harris jelenlegi alelnök jelöltségét, egyelőre nem világos, hogy valóban ő mérettetheti-e meg magát Donald Trumppal szemben. A republikánus elnökjelölt mindenesetre kijelentette, Kamala Harrist még könnyebb lesz legyőzni, mint Joe Bident.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban