Na hlavný obsah

A Parlament megkezdte a Btk. módosításának második olvasatban való tárgyalását

A vitához négy ellenzéki képviselő jelentkezett be írásban.

A Parlament megkezdte a Btk. módosításának második olvasatban való tárgyalását
Foto: TASR/Pavol Zachar

A Parlament megkezdte a Büntető törvénykönyv módosításának második olvasatban való tárgyalását, amelynek célja az uniós pénzekkel elkövetett csalások esetén kiszabható büntetések szigorítása.

A vitához négy ellenzéki képviselő jelentkezett be írásban, így még a mai nap folyamán várhatóan szavazásra kerül majd sor.

Az első felszólaló Beata Jurík PS-es képviselő, aki szerint a büntető törvénykönyv módosításának korrekciójával a koalíció megmutatja, hogy jelentős hibákat követett el az igazságügyi minisztérium eredeti módosításával.

A kormány módosító javaslata főleg az EU pénzügyi érdekeinek védelmével kapcsolatos rendelkezéseket érinti. Az EU pénzügyi érdekei elleni bűncselekmények elkövetőire a javaslat értelmében szabadságvesztést kellene kiszabni, ha a Büntető törvénykönyv vonatkozó része által meghatározott szabadságvesztés felső határa meghaladja a hat évet.

Az adóhatóság akadályozása, a közvetett korrupció és a jogosulatlan előnyszerzés és előnyhöz juttatás bűncselekményének elkövetéséért kiszabható büntetési tételeket, valamin ezek elévülési idejét is módosítják.

A módosított Büntető törvénykönyv módosításáról szóló rendkívüli ülésről, Szalay Zoltánnal a Denník N magyar hírportálja, a Napunk.sk vezető szerkesztőjével beszélgetett Juhász László a keddi Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban