Na hlavný obsah

„Az erőszak soha nem lehet válasz” – Joe Biden az Ovális Irodából intézett beszédet az amerikaiakhoz

Az elnök stábja felfüggeszti a kampányvideók vetítését a merénylet miatt.

„Az erőszak soha nem lehet válasz” – Joe Biden az Ovális Irodából intézett beszédet az amerikaiakhoz
Foto: TASR/AP/The New York Times/Erin Schaff

Joe Biden amerikai elnök az Ovális Irodából intézett beszédet az Egyesült Államok polgáraihoz. Mint elmondta, az országban a politikai diskurzus nagyon elfajult, és nem szabad hagyni, hogy az erőszak elfogadottá váljon, és mindenkinek felelőssége van abban, hogy a helyzet megváltozzon.

Az Egyesült Államokban a szavazóurnáknál rendezzük a nézeteltéréseinket, nem golyókkal, és ez most sem lesz másként” – mondta Joe Biden a mintegy hétperces beszédében.

A merényletet követően az elnök kampánystábja közölte, hogy felfüggesztik a kampányhirdetések közlését. A Fehér Ház arról is tájékoztatott, hogy telefon beszélt Biden Donald Trumppal, de részleteket nem közöltek.

Joe Biden egyik kampánytisztviselője azt mondta, hogy a csapat a történtek után „azon dolgozik, hogy a lehető leggyorsabban” levegyék a televíziós hirdetéseiket.

Az FBI közben újabb közleményt adott ki a szombati merényletről, aminek a volt amerikai elnök, Donald Trump volt a célpontja. Mint írják, egyelőre úgy tűnik, a lövöldöző egyedül cselekedett, de vizsgálják, voltak-e esetleg társai.

Hozzátették, még nem sikerült felfedni a férfi indítékát, de zajlik a nyomozás, folyamatosan gyűjtik be a bizonyítékokat, illetve hallgatják ki az embereket.

(hvg, telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban