Na hlavný obsah

A PS szerint fakivágásokat tervez a kormány a Murányi-fennsíkban

Michal Wiezik, a párt európai uniós képviselője azt mondta, információi szerint a minisztérium fakitermelésre készül a nemzeti parkban.

A PS szerint fakivágásokat tervez a kormány a Murányi-fennsíkban
Na snímke èas národného parku Muránska planina vo štvrtok 14. apríla 2022 v obci Muráò, kde premiér SR Eduard Heger spolu s ministrom životného prostredia SR Jánom Budajom predstavili prvé zelené výzvy z plánu obnovy na projekty v národných parkoch Muránska planina a Poloniny. FOTO TASR - Adriána Hudecová *** Local Caption *** easyfoto Foto: TASR/Adriána Hudecová

Az ellenzéki Progresszív Szlovákia szerint fennál annak veszélye, hogy fakivágásokra kerül sor Szlovákia újabb nemzeti parkjában, a Murányi-fennsíkban.

Michal Wiezik, a párt európai uniós képviselője azt mondta, információi szerint a minisztérium fakitermelésre készül ezen a területen azzal az ürüggyel, hogy a természeti csapások okozta károk miatt van szükség a fák kivágására.

„Készen állunk minden eszközt felhasználni arra, hogy megakadályozzuk a nemzeti parkok pusztítását“ -jelentette ki Wiezik.

Filip Kuffa a környezetvédelmi minisztérum államtitkára azonban elutasította az említett állításokat, és azt mondta, a nemzeti parkokat sem kerülték el a kártevők, és a betűző-szú okozta károk nagyobbak, mint gondolták.

Kivágni pedig azokat a fákat kell, amelyeket megtámadták a kártevők.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban