Na hlavný obsah

A szlovákiai lakosok jelentős része még mindig a készpénzt részesíti előnyben a nyaraláson, de valóban ez a legjobb alternatíva?

A szlovákiai lakosok több mint 40 százaléka készül a következő hetekben külföldi kikapcsolódásra – derül ki a legfrissebb felmérésekből. A nyaralások időszakában pedig még a költségvetésre egyébként felelősen ügyelő polgárokat is bátrabb költekezés jellemzi.

A szlovákiai lakosok jelentős része még mindig a készpénzt részesíti előnyben a nyaraláson, de valóban ez a legjobb alternatíva?
Foto: Freepik

Bár az innovatív lehetőségeknek köszönhetően egyre több polgár részesíti előnyben az egyetlen érintéssel történő fizetést, a szlovákiai lakosok fele továbbra is rendíthetetlenül ragaszkodik a bankegyekhez és az érmékhez.

A szokás hatalma azonban a nyári vakáció kezdetével tovaszáll, az üdülésre készülő turistákat pedig kivétel nélkül az a kérdés kezdi foglalkoztatni, hogy bankkártyával vagy készpénzzel vértezzék fel magukat, ha el szeretnék kerülni, hogy a külföldi nyaralás alkalmával akadályokba ütközzenek.

Melyik megoldást érdemes választatunk, ha a lehető legnagyobb biztonságban szeretnénk tudni vagyonunk, anélkül, hogy különböző díjak formájában tovább növelnénk a kiadásaink? Erre a kérdéste kereste a választ Baráth Kingával, a pénzügy.sk munkatársával Tilajcsík Dóra a keddi Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban