Na hlavný obsah

A VšZP biztosítással kapcsolatos csalásokra figyelmeztet

Az állami tulajdonú Általános Egészségbiztosító (VšZP) biztosítással kapcsolatos csalásokra figyelmeztet. Egyúttal éberségre szólítja fel a lakosságot. Erről Ivana Linetová, az egészségbiztosító kommunikációs osztályának munkatársa tájékoztatott.

A VšZP biztosítással kapcsolatos csalásokra figyelmeztet
Foto: TASR

„A VšZP ismét megnövekedett számú panaszt észlel a biztosítottai részéről magánszemélyek cselekedeteivel kapcsolatban, és felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy legyenek éberek és ellenőrizzék az információkat“ – mondta.

Elmondása szerint az ügynökök leggyakrabban e-mailben vagy személyesen keresik fel a biztosítottakat. Gyakorlataik közé tartozik például, hogy félrevezető állításokat terjesztenek az egészségügyi ellátásról vagy a biztosító pénzügyi helyzetéről.

„Olyan esetekkel is találkozunk, amikor félrevezető módon írják alá az igénylőlapokat, a biztosítottaknak például azt mondják, hogy ez csak egy felmérés, és nem tudják, hogy egy váltási igénylőlapot írnak alá. Előfordult olyan is, amikor az ügyfeleket kényszerítették, hogy azonnal aláírják az igénylőlapot“ – mondta Linetová, hozzátéve, hogy a VšZP határozottan elutasítja ezeket a gyakorlatokat.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban