Na hlavný obsah

A Progresszív Szlovákia az Alkotmánybíróságon támadja meg az RTVS megszüntetéséről szóló törvényt

Az SaS elnöke szerint az államfő asszisztál ahhoz, hogy a kormány a közmédián keresztül terjessze a dezinformációt.

A Progresszív Szlovákia az Alkotmánybíróságon támadja meg az RTVS megszüntetéséről szóló törvényt
Foto: TASR/Pavol Zachar

A Progresszív Szlovákia ellenzéki párt az Alkotmánybíróságon támadja meg az RTVS megszüntetéséről és az STVR létrehozásáról szóló törvényt, melyet vasárnap este írt alá Peter Pellegrini államfő.

Michal Šimečka a szociálliberális párt elnöke úgy nyilatkozott, szerinte a kritika nélküli aláírás bizonyítja, hogy Pellegrini nem független államfő, hanem a kormánykoalíciót segíti, saját szavaival élve pedig ezzel Andrej Danko káros gondolatainak terjesztéséhez járul hozzá.

Ezzel kapcsolatban Šimečka azt is felháborítónak tartja, hogy egy olyan ember akarja átírni intézmények működését, akinek pártja alig érte el a bejutási küszöböt. A pártelnök végezetül úgy fogalmazott, Pellegrini téved, ha azt hiszi, hogy az állampolgárok szó nélkül hagyják majd az efféle lépéseket.

A törvénnyel összefüggésben a szintén ellenzéki SaS elnöke, Branislav Gröhling is bejelentette, hogy pártjuk az Alkotmánybírósághoz fordul majd, emellett pedig elítélte, Pellegrini döntését. Gröhling szerint a kormány saját dezinformációs médiumává akarja alakítani az RTVS-t, ehhez pedig az államfő is asszisztál.

(Denník N)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban