Na hlavný obsah

Demokratikus jogunk van bármilyen általunk javasolt törvényt elfogadni – jelentette ki Danko, Dubéci szerint ez megdöbbentő

A parlament alelnöke az online térben való védelemmel kapcsolatban való törvények foganasításáról beszélt. A Progresszív Szlovákia frakcióvezetője szerint olyan törvényekre van szükség amik az ország biztonságával foglalkoznak.

Demokratikus jogunk van bármilyen általunk javasolt törvényt elfogadni – jelentette ki Danko, Dubéci szerint ez megdöbbentő
Foto: TASR

Andrej Danko, az SNS koalíció vezetője az RTVS Sobotné dialógy című politikai vitaműsorában hangsúlyozta, hogy a kormánykoalíció, amelynek az SNS mellett a Smer és a Hlas is tagja, többséget szerzett a választáson, és demokratikus joga van bármilyen törvényt jóváhagyni, amit javasol.

„Tárgyalunk az ellenzékkel, de jogunk van jóváhagyni az általunk javasolt törvényeket“ – mondta Danko. Martin Dubéci, a PS frakcióvezetője ezt megdöbbentőnek nevezte. Emlékeztetett, hogy vannak független intézmények, és a politikusok feladata, hogy hagyják őket működni.

A parlament alelnöke hozzátette: „Új törvények lesznek az online térben való védelemmel kapcsolatban. Mindazzal, ami az emberi kapcsolatokat károsítja, foglalkoznunk kell“.

Dubéci szerint olyan törvényekre van szükség, amelyek valóban az ország biztonságával foglalkoznak.

„Ehelyett a szabadságot korlátozó intézkedésekről van szó. De mi köze ennek az ország biztonságához?“ – tette fel a kérdést.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban