Na hlavný obsah

Zelenszkij elnök brüsszeli látogatásán biztonsági paktumot írt alá az EU-val

A megállapodást ígéretet tett arra, hogy hosszú távú segítséget fog nyújtani az Európai Unió a háború sújtotta országnak.

Zelenszkij elnök brüsszeli látogatásán biztonsági paktumot írt alá az EU-val
Az Európa Tanács elnöke Charles Michel (b), az ukrán elnök Volodimir Zelenszkij (k) és Ursula von der Leyen az Európai Bizottság vezetője 2024. június 28-án Brüsszelben. Az Európai Unió biztonsági megállapodást írt alá Ukrajnával. Foto: TASR/AP/Olivier Hoslet

Az Európai Unió csütörtökön biztonsági megállapodást írt alá Ukrajnával, amelyben ígéretet tett arra, hogy hosszú távon továbbra is katonai, pénzügyi, diplomáciai és humanitárius támogatást nyújt a háború sújtotta országnak.

„Szeretnék köszönetet mondani a biztonsági megállapodásért” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, a csúcstalálkozóra összegyűlt uniós vezetőknek.

Az EU részéről Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke írta alá a megállapodást.

Charles Michel egy X-bejegyzésben azt írta, hogy „ezek a kötelezettségvállalások segítenek Ukrajnának megvédeni magát, ellenállni a destabilizációnak”, és „újabb konkrét bizonyítékát képezik annak, hogy az EU rendíthetetlenül eltökélt Ukrajna hosszú távú támogatására.”

(euronews)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban